ogórkowe pulpety

0 (0 ocen)

Sama wymyśliłam takie pulpety. Muszę przyznać, że najbardziej polubił je mój 5latek i mi też bardzo smakowały. Bardzo dobrze smakują z sosem koperkowym, na który przepis zaraz wstawię :)

Składniki:

  • ogórek kiszony 3 małe szt.
    mięso mielone 30 dag
    bułka tarta
    cebula 1 szt.
    jajko 1 szt.
    sól
    pieprz

Ogórkowe pulpety - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach o odsączyć z nadmiaru soku. Mięso wyrobić ze startą na tarce cebula, solą, pieprzem i bułką tartą. Urobić kulki/klopsy. Gotować na parze ok 20 minut. Bardzo dobrze smakują z sosem koperkowym i ziemniakami :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy