Zupa ogórkowa z ryżem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Smaczna ogórkowa z ryżem

  • 60 min

Składniki:

  • 4 skrzydełka, 1/2 kg ogórków kiszonych - użyłam własnej roboty, 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera, por kawałek, nać pietruszki ok 2 łyżki, 2 ziela angielskie, 2 liście laurowe, sól, koperek

Zupa ogórkowa z ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W 3 l garnku nastawiłam wywar na skrzydełkach z zielem angielskim, liściem laurowym i łyżeczką soli. Po 20 - u minutach do wywaru dodałam startą na dużych oczkach włoszczyznę, pokrojony por i natkę pietruszki - gotowałam ok 10 min. Po 10 - u minutach dodałam starte na dużych oczkach ogórki kiszone - zagotowałam. Na koniec dodałm pokrojony drobno koperek ok 3 łyżki. Zupę podałam z ugotowanym osobno ryżem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy