Ogórkowa z boczkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zupa kojarzy mi się z wakacjami na wsi.

Składniki:

  • 2 l bulionu
    1 l wody z ogórków małosolnych
    2 łyżki mąki
    50 ml śmietany 18-proc.
    łyżka majeranku
    1/2 pęczka koperku
    6 ugotowanych ziemniaków
    10 dag boczku

Ogórkowa z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion mieszamy z wodą z ogórków. Wsypujemy majeranek. Zagotowujemy.
  • 2. Śmietanę mieszamy z mąką. Hartujemy 10 łyżkami ostudzonego wywaru. Wlewamy do zupy. Boczek kroimy w kostkę i wytapiamy. Okraszamy zupę. Podajemy z ziemniakami. Posypujemy posiekanym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2011

Komentarze

Podobne przepisy