Ogórkowa na skrzydełkach

4.98 (150 ocen)

  • 60 min

Taka zupka to samo zdrowie. Świetnie sprawdzi się, szczególnie zimą, gdy mamy w zapasie ukiszone, domowe ogóreczki ;)

  • 60 min

Składniki:

  • -6 skrzydełek z kurczaka
    -1 szklanka soku z kiszonych ogórków
    -1 pęczek włoszczyzny
    -3 liście laurowe
    -4 ziarna ziela angielskiego
    -5 ziarenek pieprzu
    -12 ziemniaków
    -10 dużych, kiszonych ogórków
    -300 g śmietany 18%
    -pieprz i przyprawa uniwersalna do smaku

Wystaw ocenę:

4.98 (150 ocen)

Ogórkowa na skrzydełkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Skrzydełka zagotowujemy, gdy się wyszumują zdejmujemy pianę. Wrzucamy obraną włoszczyznę, ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liście laurowe. Gotujemy 20 minut.
  • 2 2. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy 15 minut.
  • 3 3. Dodajemy starte na dużych oczkach ogórki i sok z ogórków. Chwilę gotujemy. Doprawiamy przyprawą uniwersalną i pieprzem według uznania. Następnie śmietanę hartujemy mieszając w misce z 1 łyżką wazową zupy. Ponownie, energicznie mieszając zawartość garnka wlewamy do zupy. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Włoszczyzna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować