Ogórkowa inaczej

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 20 min

Z wykształcenia jestem kucharką, ale teraz nie pracuję, bo opiekuję się7-miesięczną córeczką Mają. Często gotuję zupy, bo bardzo je lubię

  • 20 min

Składniki:

  • ● mała cebula
    ● 40 dag filetów z kurczaka
    ● 40 dag ogórków
    ● duża marchewka
    ● olej do smażenia
    ● 4 drobiowe kostki rosołowe
    ● 40 dag ziemniaków
    ● sól, pieprz
    ● śmietana
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Ogórkowa inaczej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy
    w kostkę. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy w cienkie paski.
    Wkładamy z cebulą na rozgrzany olej i podsmażamy. Marchewkę
    i ogórki obieramy, myjemy
    i ścieramy na tarce o du -
    żych oczkach. Dodajemy do
    mięsa i chwilę smażymy.
  • 2. Ziemniaki obieramy i myjemy.
    Kroimy w kostkę i gotujemy
    w 2 l wody z kostkami rosołowymi.
    Dodajemy mięso z warzywami
    i gotujemy jeszcze ok. 15
    minut. Zabielamy śmietaną i doprawiamy
    do smaku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować