Ogórki z pietruszką (do słoików)

4.66 (225 ocen)

Niewiele składników a smak niesamowity. Idealne na zimę

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    3,5 łyżki soli
    1 szkl. cukru
    1 szkl. octu
    1 szkl. oleju
    garść usiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.66 (225 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory

Ogórki z pietruszką (do słoików) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki ze skórką pokroić w cienkie plasterki. Posolić i na 2 godz. odstawić. Po tym czasie odsączyć je i dodać natkę pietruszki. Zalać zalewą przygotowaną z pozostałych składników. Wymieszać i nakładać do słoików. Gotować ok. 7 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pietruszka Sałata Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować