Ogórki z curry

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ogórki mają apetyczny kolor, są delikatną i smaczną samodzielną przekąską i wspaniałym dodatkiem do różnych potraw.

Składniki:

  • ● 3 kg ogórków gruntowych
    ● liście selera
    ● duża cebula
    Zalewa:
    ● 1 l wody
    ● 1 szkl. cukru
    ● 1/4 szkl. oleju
    ● 2 łyżeczki curry
    ● 3 łyżeczki soli

Ogórki z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki na zalewę
    zagotowujemy. Na dno słoików
    kładziemy liść selera
    i plaster cebuli.
  • Ogórki z curry 2. Ogórki obieramy, przekrawamy
    wzdłuż i układamy pionowo
    w słoiku. Zalewamy gorącą zalewą,
    pasteryzujemy 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy