Ogórki z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 zalewa:
Letnią wodę mieszamy z solą aż sól się rozpuści. Ogórki kroimy w kawałki ok. 2 cm i wrzucamy do wody razem z łodygami selera. Odstawiamy na 3 godziny.
2.2 zalewa:
Wszystkie składniki 2 zalewy umieścić w garnku i zagotować. Póżniej gotować jeszcze ok 5-8 minut.
3.Cebulę i paprykę pokroić w paski lub kwadraty.Wyłowić ogórki z 1 zalewy i powkładać do 6/8 słoika. Dopełnić słoik cebulą i papryką.Zalać słoiki 2 zalewą. Zakręcić i pasteryzować 15 minut.
Porady
Te ogórki dobrze smakują z makaronem jak i różnymi mięsami.Można użyć też żółtej lub zielonej papryki.
Komentarze