Ogórki w przecierze pomidorowym

4.45 (192 ocen)

  • 20 min

Świetnie smakują jako zimowe przetwory, ale również można przyrządzać jako sałatkę gotową do spożycia bez pasteryzowania.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 kg ogórków
    2 cebule
    Zalewa:
    1/2 szklanki octu
    1/3 szklanki oleju
    2 łyżki soli
    1 szklanka cukru
    mały słoik przecieru pomidorowego (mogą być dwa)
Wystaw ocenę:

4.45 (192 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w przecierze pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Wszystko przekładamy do miski.
  • Mniam 2. Składniki zalewy mieszamy w garneczku (nie gotujemy zalewy) i wlewamy do ogórków. Wszystko mieszamy i odstawiamy na ok. 2 godziny. Następnie przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować