Ogórki w chili

4.5 (162 ocen)

Malutkie ogóreczki, w ostrej oprawie.

Składniki:

  • 4 kg małych ogórków
    5 łyżek soli
    2 główki czosnku
    2 małe łyżeczki cukru
    2 płaskie łyżeczki chili

    zalewa
    6 łyżek oleju
    2 szklanki octu
    3 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki posolić odstawić na 6 godzin, po tym czasie odlać sok i posypać cukrem i chili, wymieszać.

    Olej ocet cukier zagotować i zalać zalewą (po tych 6 godzinach) na 12 godzin. Ogórki układać w słoikach zalać zalewą i pasteryzować 10 minut.

Porady

Jeżeli nie mamy małych ogórków to większe kroimy wg uznania i robimy tak zwane koreczki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować