Ogórki po Meksykańsku

4.5 (152 ocen)

Ogórki w ostrej zalewie

Składniki:

  • 2,5 kg ogórków
    4 łyżki soli
    1-1,5 łyżeczki chilli
    2 łyżeczki curry
    Zalewa:
    1,5 szklanki octu
    60 dag cukru
    8 łyżek oleju
    4 zmiażdżone ząbki czosnku

Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nieobrane ogórki pokroić w słupki. Posypać solą i odstawić na 3-4 godziny w misce. Dokładnie odlać soki. Posypać z chilli i curry,wymieszać.
    Zagotować olej z cukrem, octem i czosnkiem.
    Do miski z ogórkami wlać zalewę i odstawić na 12 godzin. Po tym czasie ogórki przekładać do słoików, zalać je zalewą w której leżały i zakręcić. Nie gotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować