Ogórki nadziewane twarożkiem

4.5 (179 ocen)

  • 15 min

Tak przygotowane ogórki bardzo ładnie się prezentują, dlatego będą świetną przystawką podczas wiosennej imprezy. Idealnie sprawdzą się również na zdrowe, lekkie śniadanie, przekąska do pracy lub rodzinny piknik.

  • 15 min

Składniki:

  • -4 ogórki zielone (krótkie)
    -4 rzodkiewki
    -1/2 pęczka szczypiorku
    -30 dag półtłustego twarogu
    -3,5 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    -sól, pieprz, ew. cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ogórki nadziewane twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg wrzucamy do miski, rozgniatamy widelcem. Dodajemy drobno posiekane szczypiorek i rzodkiewkę. Wlewamy jogurt, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i ewentualnie cukrem według uznania.
  • 2. Ogórki obieramy, myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy na krążki wielkości ok. 2,5-3 cm. Ostrożnie, za pomocą łyżeczki usuwamy gniazda nasienne. Ogórki faszerujemy twarożkiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować