Ogórki nadziewane serkiem

4.5 (189 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

To pyszna przekąska na imprezy w ogrodzie, szczególnie do dań z grilla.

Składniki:

  • ● 2 ogórki
    ● 10 dag serka topionego
    ● główka sałaty
    ● 2 łyżki oliwy z oliwek
    ● łyżka soku z cytryny
    ● szczypiorek
    ● oregano
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ogórki nadziewane serkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki myjemy, obieramy,
    przekrawamy wzdłuż na pół
    i wydrążamy pestki. Posypujemy
    pieprzem i solą. Szczypiorek
    oraz sałatę myjemy, osączamy.
    Szczypiorek siekamy, sałatę
    kroimy w paski.
  • Ogórki nadziewane serkiem 2. Serek mieszamy z łyżką
    gorącej wody, a następnie ze
    szczypiorkiem i szczyptą oregano.
    Doprawiamy solą i pieprzem.
    Farszem napełniamy ogórki.
  • 3. Sałatę wykładamy na talerz.
    Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny,
    skrapiamy sałatę. Układamy
    ogórki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować