OGÓRKI NADZIEWANE KUSKUSEM I FETĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sałatka z kuskusem podana w wydrążonych ogórkach, to świetna i lekka przekąska. Takie pyszne ogórki podałam na przyjęciu, polecam jako przekąskę lub lekkie danie.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    1/2 szklanki kaszy kuskus
    3 długie ogórki
    1 czerwona cebula
    1 mała, czerwona papryka
    1/2 zielonej papryki
    2 pomidory
    100 g fety, pokrojonej w kostkę
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka siekanej natki pietruszki
    sól, pieprz do smaku

Ogórki nadziewane kuskusem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę kuskus wsypujemy do miski, dodajemy drobno pokrojone warzywa, przyprawy i mieszamy.
    Ogórki przecinamy wzdłuż, wydrążamy łyżeczką środki, które drobno kroimy i dodajemy do kaszy kuskus.
    Pozostawiamy ją na około 30 minut aby napęczniała.
    Kiedy kasza napęcznieje, dodajemy fetę, natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.
    Sałatkę nakładamy do wydrążonych miseczek ogórkowych, posypujemy dowolnymi kiełkami i podajemy.
    Przekąskę można przygotować kilka godzin wcześniej i podać schłodzoną.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy