OGÓRKI KISZONE DO SŁOIKÓW

5 (199 ocen)

  • 10 min

Idealne ogóreczki na zupę ogórkową,do sałatki jarzynowej oraz jakos dodatek do mięs do obiadu

  • 10 min

Składniki:

  • 1l wody
    1 łyzka soli
    liśc chrzanu(ewentualnie korzeń)
    koper
    czosnek 1 ząbek,2 ziela angielskie ,liśc wiśniowy na 0,.5 l słoik
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki kiszone do słoików - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki układamy wsłoikach,di każdego wrzucamy ząbek czosnku,2 ziela angielskie,liśc lub korzen chrzanu(kawalek),koper .Wwodzie rozpuszczamy sól,zalewamy ogórkiw słoikach.Odstawiamy na 2 dni w temp.pokojowej,potem wynosimy do piwnicy.

Porady

W ten sposób mozemy przygotowac ogóreczki do spozycia po kilku dniach,robimy tak samo,tylko odstawiamy do skisnięcia w domu,w temp pokojowej,po 3 dniach zaczynaja byc dobre do spozycia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować