Ogórki korniszone

3.99 (318 ocen)

  • 40 min

Ogórki korniszone

  • 40 min

Składniki:

  • Ogórki malutki
    Cebula pokrojoną w piórka spażona
    Marchewka
    Koper
    Liść laurowy
    Ziele angielskie
    Gorczyca
    Pieprz w ziarnach,czarny
    Zalewa:
    1 szklanka octu
    5 szklanek wody
    3\4 szklanki cukru
    1 łyzka soli
Wystaw ocenę:

3.99 (318 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki korniszone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do słoików wkładamy koper, listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, kilka ziarenek gorczycy ( pół łyżeczki) ,3 plasterki surowej marchewki, plaster spażonej cebuli i kilka ziaren czarnego pieprzu. Do słoików dokładny malutkie ogórki i zalewany gorącą zalewą. Słoiku pasteryzujemy 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować