Ogórki konserwowe z peperoni

4.5 (164 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Coś dla fanów czegoś ostrego :).

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 2kg dobrych gruntowych ogórków,4-5 papryczek peperoni,5ząbków czosnku,1duża cebula
    Zalewa- 6,5szklanek wody,1,5 szklanki octu,4 łyżki cukru,1,5łyżki soli,3liście laurowe,4 ziela angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ogórki konserwowe Pikle

Ogórki konserwowe z peperoni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki moczymy,usuwamy z nich zanieczyszczenia.Składniki zalewy gotujemy razem.Cebule kroimy w piórka,do czystch słoików na dól dajemy trochę cebuli i ząbek czosnku,układamy scisle ogórki miedzy wciskamy peperoni.Zalewamy ogórki aby każdy był zakryty. Dokladnie zamykamy .Gdy słoki ostygna,pasteryzujemy je 7-10 min od zagotowania.
    Smacznego.

Porady

Ogórki im dlużej leża tym bardziej sa ostre,można dodać tylko trochę peperoni jeśli nie lubimy bardzo ostrych:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pepperoni

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować