Ogórki kiszone w Butelce

4.49 (191 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

praktycznie i oszczędzamy czas

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 5 litrową butelkę trzeba:


    2 kg małych ogórków
    4 szt. baldachimu Kopru
    4 ząbki czosnku
    Chrzan i Ew. lisć chrzanu nawet 5 sztuk
    zimna woda mineralna i 1 łyżka soli na litr wody / zużyjemy ok 3 litry wody/
Wystaw ocenę:

4.49 (191 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ogórki kiszone

Ogórki kiszone w butelce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do baniaka włożyć połowę chrzanu, koper, czosnek, ostrożnie włożyć ogórki, dodać resztę chrzanu, kopru i czosnku.
    Wlać osoloną wodę i zakręcić.

Porady

zimą wystarczy rozciąć na górze butelkę i przełożyć ogórki do wiadereczka lub słoików. Trzymać w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować