Ogórki kiszone małosolne na zimę

4.48 (175 ocen)

  • 60 min

Korniszonki w dobrej cenie, więc Kochani pora zakisić ogóra!. Sprawdzona, najlepsza metoda w solance na zimno :).

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:


    ogórki
    czosnek
    koper
    chrzan
    Zalewa:
    1 l przegotowanej wody (zimnej)
    1 łyżka soli nie jodowanej
Wystaw ocenę:

4.48 (175 ocen)

Ogórki kiszone małosolne na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ogórki i koper umyć. Czosnek i chrzan obrać i pokroić.

    2. Ogórki układać w słoikach pionowo, jaśniejszym końcem do góry. Do każdego słoika dodać 2 ząbki czosnku, 3 kawałki chrzanu, niedużą gałązkę kopru. Można również dołożyć 1-2 liście wiśni, czarnej porzeczki lub liść dębu.

    3. Zalać słoje z ogórkami ZIMNĄ zalewą, dobrze zakręcić i odstawić do ukiszenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować