Ogórki faszerowane jajkiem

4.5 (172 ocen)

  • 15 min

Genialnie proste i bardzo smaczne. Idealne na lato.

  • 15 min

Składniki:

  • - 4 średnie ogórki (do 15 cm)
    - 4 jajka ugotowane
    - 2 łyżki majonezu
    - 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
    - kilka rzodkiewek
    - szczypiorek, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ogórki faszerowane jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki faszerowane jajkiem 1. - Ogórki cienko obrać, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć pestki ze środka.
    - Ugotowane jajka zetrzeć na tarce, dodać majonez, musztardę, sól.
    - Wymieszać.
    - Nakładać do wydrążonych połówek ogórków.
    - Udekorować plasterkami rzodkiewki, posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować