Ogony wieprzowe duszone z grzybami

4.5 (162 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczne i proste danie.

  • 60 min

Składniki:

  • ogony wieprzowe 2
    przyprawa do mięs Knorr
    olej do smażenia
    grzyby leśne ok. 30 dag
    szalotki 4
    sól, pieprz
    liść laurowy, ziele angielskie, pieprz
    kostka rosołowa wołowa 1
    wino białe wytrawne 1/2 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ogony wieprzowe duszone z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogony wieprzowe obsypane przyprawą. 1. Ogony umyć, poporcjować. Obsypać przyprawą, odstawić.
  • Gotowanie grzybów. 2. Grzyby oczyścić, pokroić i obgotować w niewielkiej ilości wody.
  • Duszenie ogonów wieprzowych. 3. Ogony obsmażyć na oleju. Przełożyć do grzybów. Dodać przyprawy, obłożyć szalotkami. Wrzucić kostkę rosołową. Podlać ½ szklanki wody, wlać wino i dusić do miękkości na wolnym ogniu. Doprawić do smaku. Podawać ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować