Ogniste skrzydełka z sezamem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Oj jak ja uwielbiam takie smaki. Chrupiące skrzydełka, ogniście ostre.

  • 50 min

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek
    4 łyżki keczupu
    1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki
    1 łyżeczka miodu
    2 łyżki sezamu
    2 łyżki oliwy z oliwek

Ogniste skrzydełka z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka dokładnie myjemy. W miseczce mieszamy keczup, miód, ostrą czerwoną paprykę, oliwę z oliwę i sezam. Całość wylewamy na skrzydełka i dodatkowo wcieramy marynatę w mięso. Przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy pod przykryciem w 200*C przez 40 minut. Pod koniec pieczenia odkrywamy mięso (jeżeli chcemy by się zarumieniło).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy