Ogniste skrzydełka

4.5 (198 ocen)

Słodko - pikantne skrzydełka, które może upiec również na grillu.

Składniki:

  • 1 kg skrzydełek kurczaka
    przyprawa uniwersalna lub przyprawa do kurczaka
    3 łyżki miodu płynnego
    3 łyżki pikantnego ketchupu
    szczypta chili w proszku (ilość wg gustu)
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Ogniste skrzydełka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Skrzydełka umyć, osuszyć i odciąć lotki. Natrzeć przyprawą. Miód wymieszać z chili i ketchupem, polać skrzydełka i dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na minimum 4 godziny.
  • 2. Przełożyć do naczynia do zapiekania, blaszki lub rękawa do pieczenia. Piec pod przykryciem w temperaturze ok 200 przez ok 40 min, pod koniec pieczenia odkryć aby się zarumieniły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Skrzydełka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować