Ognista zupa pomidorowo-warzywna

0 (0 ocen)

Rozgrzewająca i pełna witamin ognista zupa to doskonała propozycja na okres zimowy. Dostarczy Ci nie tylko niezbędnych składników odżywczych ale również rozgrzeje Twoje ciało. Zimą jemy mało warzyw i owoców, dlatego tym bardziej polecam wypróbowanie mojego przepisu. Na rozgrzewkę...

Składniki:

  • Składniki pomidorowa:

    1 kg pomidorów
    1 cebula
    1-2 marchwi
    1 pietruszka
    0,5 selera
    1,5 l buliony warzywnego
    przyprawy: bazylia, oregano, sól, pieprz chilli
    oliwa do smażenia

    Składniki warzywna:

    4-5 marchewek
    1 pietruszka
    0,5 selera
    1-2 ziemniaki
    1 cebula
    1-2 czosnki
    sól, pieprz
    1l bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Ognista zupa pomidorowo-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie pomidorowej: Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, przysmaż na oliwie. Dodaj pokrojoną marchew, pietruszka, seler, po chwili dorzuć pomidory. Duś 10-15min. Całość zalej bulionem, gotuj 20-25 min. Przypraw i zmiksuj, zagotuj ponownie.
  • 2. Przygotowanie warzywnej: Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Warzywa obierz, pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Na gorący tłuszcz wrzuć pokrojoną cebulę i czosnek. Smaż przez kilka minut. Następnie dodaj warzywa, zalej bulionem, przypraw i duś 15-20min. Miękkie warzywa zmiksuj z wywarem.
  • 3. Przed podaniem połącz dwie zupy w jednym talerzu. Udekoruj śmietaną i listkiem bazylii.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować