Odsmażane mini pierożki z niespodzianką

0 (0 ocen)

pierogi nie muszą być nudne i nie muszą być z mięsem

Składniki:

  • Ciasto :
    500 g mąki pszennej + do podsypywania
    1 szk gorącej wody
    1/2 łyżeczki soli
    Farsz :
    500 g pieczarek
    1 duża cebula
    1/3 bakłażana
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    1 łyżka przyprawy Małgosi ( przyprawa wspomaga pracę jelit )
    kilka łyżek oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Odsmażane mini pierożki z niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki farszu pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Potem wyłączyć ogień pod patelnią i dodać przyprawy po czym wymieszać farsz. Po kilku minutach sprawdzić czy jeszcze nie trzeba doprawić. Z mąki, soli i wody zagnieść elastyczne ciasto. Porcjami wałkować ciasto na cienkie placki i wycinać szklanką kółka.
  • 2. Na każdy krążek kłaść małe porcje farszu i zlepiać pierogi. Układać je na ściereczce. Gdy pierogi będą polepione zagotować wodę, potem ją posolić i znowu zagotować. Na wrzątek kłaść pierogi i gotować kilka minut od momentu wypłynięcia. Wyjmować łyżka cedzakową i lekko skropić olejem. Pierogi podsmażyć na patelni z obu stron i podawać z surówka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować