Oczy wściekłej wiedźmy

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Propozycja na wykorzystanie waflowych skorupek.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - skorupki waflowe VAFINI: 12 sztuk
    - twaróg półtłusty: 200 gramów
    - rzodkiewki: 7 sztuk
    - przyprawa do masła Kotanyi: 1 łyżeczka
    - suszony pomidor: 1 sztuka
    - ziele angielskie: 12 sztuk
    - śmietanka (tyle, żeby twarożek stanowił zwarta masę): 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Oczy wściekłej wiedźmy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • twarożek wymieszać z rzodkiewką 1. Twarożek rozdrobnić widelcem, rzodkiewki pokroić w kostkę, wymieszać. Dodać śmietankę i przyprawę do masła Kotanyi. Wymieszać, odstawić.
  • 2. Skorupki waflowe napełnić masą twarożkową. Wygładzić. Na każdej ułożyć odciętą końcówkę rzodkiewki, w którą po lekkim nacięciu wcisnąć ziele angielskie.
  • 3. Podawać samodzielnie, lub tworzyć obrazki np. na sałacie ułożyć oczy, z suszonego pomidora zrobić nos i wyciąć zęby.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Halloween

Podobne przepisy

To może cię zainteresować