1.Ciasto I
Białka ubić na sztywno razem z cukrem. Dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać.
Ciasto II
Zółtka i całe jajka utrzeć z cukrem, następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej i wszystko razem wymieszać.
Na blaszkę wyłożyć na przemian jasne i ciemne ciasto. Przeciągnąć widelcem aby powstały "esy-floresy". Upiec ciasto w temp 180 C przez ok 30-35 min.
Galaretkę (2 op) rozpuścić w 0,5 l wody.
Ciasto po upieczeniu i przestygnięciu przekroić na pół. Na jednej warstwie rozsmarować połowę kremu karpatkowego-na krem ułożyć biszkopty nasączone w kawie z amaretto. Pomiędzy biszkopty wyłożyć mocno tężejącą galaretkę-na galaretkę wyłożyć druga połowę kremu-całość przykryć drugim plackiem.
Komentarze