1.Ciasto I:
Białka ubić na sztywna pianę z cukrem. Dodać pozostałe składniki.
2.Ciasto II:
Żółtka ubić z cukrem i jajkami, dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i olej.
3.Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wykładać na siebie, na przemian ciemne i jasne ciasto po jednej łyżce w to samo miejsce. Ciasto piec przez ok. 30 minut w temp. 180*C.
Upieczone ciasto przekroić na 2 placki.
4.Przygotować krem karpatkowy według przepisu na opakowaniu. Na jednym placku położyć połowę kremu. Na kremie ułożyć biszkopty, nasączone w naparze z kawy. Rozpuścić galaretki w 0,5l wody.
5.Między ciastka wyłożyć mocno tężejącą galaretkę. Na galaretkę nałożyć pozostały krem. Całość przykryć drugą częścią ciasta.
Komentarze