Oczka mięsno – gryczane z kabanosem i mozerellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE ;
Karkówkę przekładamy do miski . Kaszę gryczaną gotuje wg przepisu odcedzam i studzę dokładam do mięsa wbijam jedno jajko i smażę na patelni na złoto cebulę przepuszczam przez maszynkę . Do bułki tartej dolewam trochę wody robimy tzw papkę i też dokładam do reszty składników , dokładam kaszę manną i przyprawy wg uznania .
2.Na desce kroję mozarellę w plastry dokładnie 4 porcje tak samo kabanosa i układam go na mozarelli .
3.. Masę mięsną wyrabiam w ręku nabieram porcję w środek kładę mozerellę z kabanosem i obklejam mięsem na podłużny kotlet.
4.Wykładam na papier do pieczenia i piekę w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 45 minut
5.Gotowe oczka podajemy z surówką bo są bardzo syte . Gotowe smacznego
6.Kroimy w plastry i podajemy
Porady
Oczka smakują na ciepłao jako obiad ale na chlebie razowym sprawdza się jak wędlina
Komentarze