OCZKA MIĘSNO – GRYCZANE Z KABANOSEM I MOZERELLĄ

0 (0 ocen)

Oczka po upieczeniu wyglądają jak bułki grahamki a po przekrojeniu zadziwiają wnętrzem i smakiem

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    350 g mielonej karkówki
    0,5 woreczka ugotowanej kaszy gryczanej
    2 cebule
    1 opakowanie mozarelli
    2 kabanosy
    Oliwa do przesmażenia cebuli
    3 łyżki bułki tartej
    5 łyżek kaszy manny
    1 jajko
    Vegeta
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Wędliny

Oczka mięsno – gryczane z kabanosem i mozerellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1y9b509 1. WYKONANIE ;
    Karkówkę przekładamy do miski . Kaszę gryczaną gotuje wg przepisu odcedzam i studzę dokładam do mięsa wbijam jedno jajko i smażę na patelni na złoto cebulę przepuszczam przez maszynkę . Do bułki tartej dolewam trochę wody robimy tzw papkę i też dokładam do reszty składników , dokładam kaszę manną i przyprawy wg uznania .
  • image-1okynfw 2. Na desce kroję mozarellę w plastry dokładnie 4 porcje tak samo kabanosa i układam go na mozarelli .
  • image-1fqfxv8 3. . Masę mięsną wyrabiam w ręku nabieram porcję w środek kładę mozerellę z kabanosem i obklejam mięsem na podłużny kotlet.
  • image-1rcphv2 4. Wykładam na papier do pieczenia i piekę w nagrzanym piekarniku do 180 stopni 45 minut
  • image-1dcjgef 5. Gotowe oczka podajemy z surówką bo są bardzo syte . Gotowe smacznego
  • image-057fb0y 6. Kroimy w plastry i podajemy

Porady

Oczka smakują na ciepłao jako obiad ale na chlebie razowym sprawdza się jak wędlina

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kabanosy Karkówka Kasza gryczana Wędlina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować