Ocet jabłkowy

4.5 (168 ocen)

Doskonały dodatek do róznych dań, a także do oczyszczania organizmu z toksyn.

Składniki:

  • obierki z jabłek-dowolna ilość,
    ciepła przegotowana woda,
    cukier- 2 łyżki na szklanke wody
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ocet jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Duży słoik wyparzamy, napełniamy go obierkami z jabłek.
    Zalewamy ciepła i przegotowaną wodą z cukrem.
    Przykrywamy słoik lnianą ściereczką lub gazą i odstawiamy na 3 tygodnie w ciepłe miejsce.
  • 2. Po 3 tygodniach ocet przecedzamy przez gazę i wlewamy do szklanych butelek lub słoiczków.
    Ten ocet można przechowywać długo, ale ważne żeby stał w chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować