obsmażane kluseczki śmietankowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

danie tanie niesłychanie, a do tego smaczne :P

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Na około 30 kluseczków:
    - pół szklanki śmietany 12%
    - niecałe dwie szklanki mąki pszennej
    - łyżka oleju
    - szczypta soli

    Ponadto: olej i bulka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kluski Dania główne

Obsmażane kluseczki śmietankowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. Odrywać po niewielkim kawałku i formować okrągłe kluseczki.
  • 2. W dużym garnku zagotować wodę. Posolić ją i na wrzątek wrzucać kuleczki ciasta. Gotować je około 3-5 minut od momentu wrzenia.
  • 3. Na patelnię wlać łyżkę oliwy, kluseczki obsmażyć, a gdy zrobią sie na nich rumiane "pieczątki" dodać około 1 łyżkę bułki tartej. Gdy i ona się zrumieni, nasze danie jest gotowe.

Porady

jeśli dodamy do ciasta cukier, a gotowe danie posypiemy cukrem i cynamonem otrzymamy super smaczną wersję na słodko :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować