Obiad z mortadelą

4.5 (172 ocen)

  • 30 min

Suche obwarzanki z makiem przydały się do panierki

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag mortadeli w kawałku
    2 jajka
    łyżeczka przyprawy do kurczaka
    2 suche obwarzanki z makiem
    1 kg ziemniaków
    mały kalafior
    3 liście sałaty
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Obiad z mortadelą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonym wrzątku. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku. Roztapiamy 5 łyżek masła i dodajemy bułkę tartą wkładamy kalafior i mieszamy aż połączy się z bułką tartą.
  • 2. Mortadelę kroimy na pół centymetrowe plastry. Jajka mieszamy z przyprawą do kurczaka, suche obwarzanki mielimy w maszynce lub ścieramy na tarce. Mortadelę obtaczamy w jajku a później w zmielonym obwarzankach. Pieczemy na rozgrzanym tłuszczu na rumiano. Na talerz wykładamy liście sałaty układamy usmażoną mortadelę i podajemy z ziemniakami i kalafiorem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować