Obiad po chińsku

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię wprowadzać nowości do jadłospisu.

Składniki:

  • ● słoik (ok. 40 dag) łagodnego sosu słodko-kwaśnego
    ● pojedynczy filet z kurczaka
    ● op. mrożonej mieszanki chińskiej
    ● woreczek ryżu
    ● sól
    ● pieprz
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia
    ● kilka gałązek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Obiad po chińsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożonkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Lekko doprawiamy do smaku.
  • 2. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, aż mięso się zetnie i lekko zrumieni. Wlewamy sos i doprowadzamy do wrzenia. Chwilę gotujemy.
  • 3. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy. Ryż gotujemy na sypko w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Posypujemy natką. Podajemy do warzyw i mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Półprodukty

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować