Nutella jabłkowa

5 (178 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Przepis na nutellę otrzymałam od koleżanki. Bardzo mi posmakowała. Od tej pory robię w domu . Rodzina uwielbia. .

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 2 kg jabłek obranych ze skórki
    40dkg cukru
    2 cukry waniliowe
    8 białych czekolad
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Nutella jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka pokroić na drobne kawałki, wrzucić do garnka, wlać trochę wody i smażyć około 1 godz.
  • 2. Pozostawić do wystygnięcia.
  • 3. Wystudzone zmiksować blenderem, wsypać cukier i cukier waniliowy, czekoladę, smażyć około pół godziny.
  • 4. Gorące nakładać do słoików, zakręcić słoik i odwrócić do góry dnem. Pozostawić do wystygnięcia, można słoiki przykryć
    .
  • 5. Używam do naleśników , ciast i do smarowania pieczywa.

Porady

Rada: nutella z jabłek może być ciemna. Zamiast białej czekolady dodać 10 dkg kakao , cukier zwiększyć o 30dkg.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Jabłka Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować