1.Ubijamy pianę z 4 białek , następnie ubijając stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem , dodajemy do masy i delikatnie mieszamy ( do jednego z biszkoptów dodajemy 2 paski startej gorzkiej czekolady ) . Wylewamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Pieczemy ok 30 min w temp: 180
2.Krem: Ugotować budyń ze wszystkich składników. Masło utrzeć stopniowo dodawać ostudzony budyń.
3.Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody , brzoskwinie pokroić w kostkę i dodać do galaretek , gdy stężeją wylać na biszkopt i przykryć biszkoptem z czekoladą.
Nutelle rozpuścić dodać pokruszoną tafle wafla i posmarować biszkopt na to nałożyć masę budyniową , przykryć 3 biszkoptem i polać polewą.
Komentarze