NUTELA

5 (146 ocen)

Nutela - z brzoskwiniami

Składniki:

  • Biszkopty: Upiec 3 biszkopty każdy z 4 jaj do jednego zetrzeć 2 paski gorzkiej czekolady.

    Skład na jeden biszkopt:
    4 jajka
    3/4 szklanki cukru
    3/4 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia


    Krem:
    2 szklanki mleka
    3/4 szklanki cukru
    cukier waniliowy
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki mąki pszennej
    1 żółtko
    kostka masła

    Ponadto:
    1 puszka brzoskwiń
    2 galaretki brzoskwiniowe
    1 duża NUTELLA
    1 tafla wafla (pokruszona)
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Galareta Desery

Nutela - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy pianę z 4 białek , następnie ubijając stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem , dodajemy do masy i delikatnie mieszamy ( do jednego z biszkoptów dodajemy 2 paski startej gorzkiej czekolady ) . Wylewamy ciasto na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
    Pieczemy ok 30 min w temp: 180
  • 2. Krem: Ugotować budyń ze wszystkich składników. Masło utrzeć stopniowo dodawać ostudzony budyń.
  • 3. Galaretki rozpuścić w 2 szkl wody , brzoskwinie pokroić w kostkę i dodać do galaretek , gdy stężeją wylać na biszkopt i przykryć biszkoptem z czekoladą.
    Nutelle rozpuścić dodać pokruszoną tafle wafla i posmarować biszkopt na to nałożyć masę budyniową , przykryć 3 biszkoptem i polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Budyń Czekolada Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować