Nugat

4.5 (155 ocen)

Znika w ekspresowym tempie, więc najlepiej od razu robić podwójną porcję.

Składniki:

  • 0,5 szklanki mleka
    1 szklanka cukru
    1 kostka masła
    2 łyżki kakao
    2 szklanki mleka w proszku
    2 paczki ( po 50 g) połamanych herbatników
    bakalie (w/g uznania rodzynki, orzechy,kokos, suszone śliwki, morele)
    andruty
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Desery

Nugat - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko, masło i cukier zagotowujemy mieszając i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy będzie letnie, dodajemy kakao i mleko w proszku. Dokładnie miksujemy, wrzucamy herbatniki i bakalie, mieszamy. Wykładamy na andrut, dociskamy drugim, chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować