Nowoczesne gołąbki

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

To nowa wersja gołąbków. Przepis mam od koleżanki, jednak nieco go zmodyfikowałam.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ● duża marchewka
    ● duża cebula
    ● woreczek ryżu
    ● 1/3 główki białej kapusty
    ● 50 dag mielonego fileta z kurczaka
    ● 1,5 słoiczka przecieru pomidorowego
    ● bułka tarta
    ● jajko
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nowoczesne gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i cebulę
    obieramy.
    Ścieramy na tarce
    o małych oczkach.
    Kapustę szatkujemy.
    Ryż gotujemy
    20 minut.
  • 2. Warzywa i ryż mieszamy
    z mięsem i jajkiem. Doprawiamy
    solą i pieprzem. Wsypujemy
    taką ilość bułki tartej, aby
    masa była zwarta.
  • 3. Z masy formujemy niewielkie
    kotlety i podsmażamy na
    rozgrzanym oleju z obu stron.
    Następnie przekładamy do
    wysokiego garnka i zalewamy
    przecierem pomidorowym
    rozcieńczonym w 1 litrze wody.
    Gotujemy na małym ogniu
    ok. 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować