1.Wykonać mięsną masę mieloną:
Cebulę pokroić w kostkę
Pieczywo namoczyć w wodzie i mocno odcisnąć.
Wymieszać mięso, jajo, cebulę oraz przyprawy.
2.Udka umyć i ściągnąć mięso ze skórą prawie do końca kości.
3.Do powstałej kieszonki włożyć mięsną masę mieloną.
Udko przyprawić przyprawą do kurczaka oraz roztartym ząbkiem czosnku.
Zaszyć kieszonkę za pomocą nici kucharskiej.
Obsmażyć mięso na oleju na rumiano.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C i pozostawić, aby mięso doszło do siebie na około 15-20 minut.
4.Obsmażyć mięso na oleju na rumiano.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C i pozostawić, aby mięso doszło do siebie na około 15-20 minut.
5.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C i pozostawić, aby mięso doszło do siebie na około 15-20 minut.
Porady
Powyższy przepis jest na 2 porcje - po 2 udka na talerz
Komentarze