Noga na nogę

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nowocześnie podany obiad. Zachwyci nawet teściową.

  • 60 min

Składniki:

  • Noga na nogę
    Udka krótkie 4 sztuki
    Mięso mielone z łopatki 100g
    Cebula 40g
    Pieczywo suszone 40g
    Jajo 0,5 sztuki
    Sól, pieprz do smaku
    Czosnek 1 ząbek
    Przyprawa do kurczaka
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Noga na nogę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonać mięsną masę mieloną:
    Cebulę pokroić w kostkę
    Pieczywo namoczyć w wodzie i mocno odcisnąć.
    Wymieszać mięso, jajo, cebulę oraz przyprawy.
  • 2. Udka umyć i ściągnąć mięso ze skórą prawie do końca kości.
  • 3. Do powstałej kieszonki włożyć mięsną masę mieloną.
    Udko przyprawić przyprawą do kurczaka oraz roztartym ząbkiem czosnku.
    Zaszyć kieszonkę za pomocą nici kucharskiej.
    Obsmażyć mięso na oleju na rumiano.
    Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C i pozostawić, aby mięso doszło do siebie na około 15-20 minut.
  • 4. Obsmażyć mięso na oleju na rumiano.
    Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C i pozostawić, aby mięso doszło do siebie na około 15-20 minut.
  • 5. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200°C i pozostawić, aby mięso doszło do siebie na około 15-20 minut.

Porady

Powyższy przepis jest na 2 porcje - po 2 udka na talerz

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować