Kwiatki z farszem jajecznym

5 (190 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Kwiatki z ciasta francuskiego z farszem jajecznym , pyszna przekąska :)

  • 40 min

Składniki:

  • Na 15 kwiatków:
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    4 jajka ugotowane na twardo
    3 łyżki śmietany 18 %
    4 plastry szynki konserwowej
    sól , pieprz, słodka papryka
    masło do wysmarowania blachy

    Do dekoracji :
    świeże warzywa: ogórek, pomidor , rzodkiewka , koper , szczypior
    kwiatki ogrodowe
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jajko Przystawki

Kwiatki z farszem jajecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przed pieczeniem 1. Szynkę kroimy w malutką kosteczkę , jajka rozgniatam widelcem -oba składki łączymy ze śmietaną solą i pieprzem
    Ciasto przekrawamy 4 razy pionowo i 2 poziomo. Powstanie 15 kwadracików.
    Zostawiamy kawałek , by zrobić 15 krótkich , cienkich paseczków.
    Na każdy nakładamy łyżeczkę farszu.
    Zwijamy rogi do góry , "związujemy " paseczkiem ( jak na zdjęciu)
    Posypujemy słodką papryką.
    Pieczemy na wysmarowanej blaszce masłem ok 25 min w 180 st. ( środkowa półka)
  • no ładne kwiatki 2. Przekładamy do przygotowanego naczynia-dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować