Nitki mung z warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Makaron z fasoli? Otrzymuje się go z wyselekcjonowanej skrobi wytworzonej z fasoli mung, która jest w 100% naturalna, lekkostrawna i bez cholesterolu, po ugotowaniu/usmażeniu staje się przeźroczysty.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 l. bulionu warzywnego
    400 g długich nitek z fasoli mung (Long Kou Bean Threads)
    250 g pieczarek
    250 g mrożonego groszku
    250 g mrożonej fasolki
    250 g świeżego brokułu
    100 g startej mozzarelli
    1 łyżka oleju (u mnie Omega 3)
    1 cebula

    Pozostałe:
    Przyprawy do smaku w/g gustu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Nitki mung z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nitki mung z warzywami 1. Dowolnie pokroić cebule i usmażyć na patelni.
  • 2. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i chwilę smażyć.
  • 3. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem. Odstawić.
  • 4. Bulion wlać do szerokiej i głębokiej patelni lub płytkiego, szerokiego garnka.
  • 5. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz, włożyć różyczki brokuła i gotować ok. 10 minut.
  • 6. Następnie, wyjąć brokuły, dodać pozostałe warzywa i gotować 5 minut.
  • 7. Ponownie wyjąć i włożyć nitki fasolowe. Nitki gotować zgodnie z informacja na opakowaniu (u mnie 4 minuty).
  • 8. Do nitek dodać wcześniej wyjęte warzywa i delikatnie wymieszać.
  • Nitki mung z warzywami 9. Dodać pieczarki i jeszcze raz wymieszać. Danie jest gotowe. Nakładać na talerz i posypać serem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować