Nietypowe gołąbki

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Świetnie smakują z pikantnym sosem lub keczupem.

Składniki:

  • ● 1 kg mielonego mięsa wołowego
    ● 2 szkl. kaszy jaglanej
    ● 3 łyżki czerwonej soczewicy
    ● cebula
    ● główka białej kapusty
    ● 4 ząbki czosnku
    ● 2 łyżki oleju
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nietypowe gołąbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę sparzamy, oddzielamy
    liście. Kaszę i soczewicę
    gotujemy według
    przepisów na opakowaniach
  • 2. Cebulę siekamy i smażymy
    na oleju. Czosnek miażdżymy.
    Kaszę mieszamy
    z soczewicą, mięsem, cebulą
    i czosnkiem. Doprawiamy.
  • 3. Farsz zawijamy w liście
    kapusty (kilka odkładamy).
    Gołąbki wkładamy do garnka.
    Wlewamy szklankę wody
    i przykrywamy resztą kapusty.
    Dusimy ok. 2 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować