,,niespodziewanka" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE
Biszkopt
Białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać aż się rozpuści. Dodać roztrzepane żółtka i delikatnie wymieszać .Na koniec wsypać mąkę z proszkiem i całość delikatnie dobrze wymieszać .Wylać do blachy i piec 30min w 180
Masa I
Ugotuj budyń z cukrem, galaretkę rozpuść w 1 szklance wody odstaw do stężenia. Ostudzony budyń zmiksuj z masłem i dodaj tężejąca galaretkę miksuj jeszcze ok. 3min .
Masa II
Śmietanę ubij na sztywno dodaj śmietan fix , cukier oraz serek homogenizowany
Ciasto przekrój na pół masa I rozsmaruj na placku , przykryj drugą połówką wyłóż mase II i udekoruj posiekaną drobno czekoladą.
Komentarze