NIEDZIELNO- ŚWIĄTECZNA GOLONKA

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna i soczysta goloneczka dla " Tygrysków " nie tylko na niedzielny obiad.Będzie smaczną i aromatyczną ozdobą nawet świątecznego stołu.

Składniki:


  • 3 tylne golonki wieprzowe
    11/2 szklanki wody
    MARYNATA
    3 łyżki soli
    3 łyżki miodu naturalnego
    3 łyżki keczupu pikantnego
    3 łyżki musztardy sarepskiej
    4 łyżki oleju
    1 łyżka mielonego czarnego pieprzu
    1 łyżka ziela angielskiego
    9 listków laurowych
    1 główka duża czosnku


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Niedzielno- świąteczna golonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.









    Golonki oczyścić,umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.





  • 2. .Czosnek pokroić w kostkę i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty.
  • 3. Każdą golonkę posmarować marynatą,ułożyć w zamykanym pojemniku i odstawić na minimum 24 godziny do lodówki.
  • 4. Każdą zamarynowaną golonkę włożyć oddzielnie do rękawa do pieczenia,wlać porcjami pozostałą marynatę oraz po 1/2 szklanki wody,końcówki rękawów związać.
  • 5.
    Na blaszkę wlać 2 szklanki wody,wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć golonki.
  • niedzielno świąteczna golonka 6.

    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C.i piec około 2 godz. zależnie od wielkości golonki.W czasie pieczenia nie potrzeba golonek odwracać ani polewać dodatkowo wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

4.44 (162 ocen)

golonka gotowana

4.44 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

rolada schabowa

To może cię zainteresować