Roladki schabowe z ogórkiem i papryką

4.5 (145 ocen)

na niedzielny obiad miały być zwykłe, tradycyjne schabowe; postanowiłam jednak trochę je urozmaicić i w ten oto sposób powstały zawijańce

Składniki:


  • 4 plastry schabu wieprzowego bez kości
    2 ogórki konserwowe
    1/2 papryki konserwowej
    4 plastry sera żółtego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    masło do przesmarowania mięsa
    1 jajko
    bułka tarta do obtoczenia
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki schabowe z ogórkiem i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu cienko rozbić. Posypać solą i pieprzem. Każdy posmarować masłem. Na to ułożyć plaster żółtego sera, połówkę ogórka konserwowego i kawałek papryki konserwowej. Zwinąć w kopertę. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Zawijańce obtoczyć w rozbełtanym jajku a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.

    Po przewróceniu na druga stronę najlepiej zmniejszyć ogień i przykryć. Tak smażone mięso "dojdzie" w środku i nie będzie surowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować