Niecodzienny gulasz

4.99 (174 ocen)

W moja rodzina bardzo go lubi.

Składniki:

  • ok 0,7 kg szynki wieprzowej
    30 dag boczku surowego wędzonego
    20 dag pieczarek
    1 czerwona cebula
    2 ząbki czosnku
    3 ogórki kiszone
    1/2 pęczka pietruszki zielonej
    2 łyżki musztardy
    100 ml śmietany
    1 łyżeczka oliwy
    sól
    pieprz cayenne
    szczypta imbiru
    suszony tymianek i rozmaryn
Wystaw ocenę:

4.99 (174 ocen)

Niecodzienny gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • podsmażanie mięsa i boczku 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Boczek również pokroić w kostkę. W garnku podgrzać oliwę podsmażyć mięso wraz z boczkiem. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać dodać do mięsa, podsmażyć.
  • Dodanie pieczarek i musztardy 2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, dodać do mięsa. Gdy pieczarki zmiękną dodać musztardę, chwilkę podsmażyć. Wszystko zalać gorącą wodą tak aby przykryła mięso, dodać przyprawy oprócz soli.
  • Dodanie ogórków 3. Gdy mięso będzie miękkie wlać śmietanę. Ogórki kiszone pokroić w kostkę dodać do gulaszu. Gotować do zredukowania się sosu. Pietruszkę zieloną posiekać, dodać do sosu, wymieszać.
  • Smacznego! 4. Danie solę na samym końcu gdyż boczek i ogórki są dość słone. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek wędzony Pieczarki Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować