Niecodzienny gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Boczek również pokroić w kostkę. W garnku podgrzać oliwę podsmażyć mięso wraz z boczkiem. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać dodać do mięsa, podsmażyć.
2.Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, dodać do mięsa. Gdy pieczarki zmiękną dodać musztardę, chwilkę podsmażyć. Wszystko zalać gorącą wodą tak aby przykryła mięso, dodać przyprawy oprócz soli.
3.Gdy mięso będzie miękkie wlać śmietanę. Ogórki kiszone pokroić w kostkę dodać do gulaszu. Gotować do zredukowania się sosu. Pietruszkę zieloną posiekać, dodać do sosu, wymieszać.
4.Danie solę na samym końcu gdyż boczek i ogórki są dość słone. Smacznego!
Komentarze