Takie domowe cuda na patyku z zatopionymi sercami z czekolady na pewno sprawią dużo radości waszym pociechom.
Składniki:
Składniki na 6 sztuk:
150 ml śmietany kremówki
150 ml jogurtu naturalnego
1 cukier waniliowy (10g)
2-3 łyżki cukru pudru
niebieski barwnik spożywczy w żelu lub płynie
czekoladowe serduszka
Niebieskie lody z serduszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Delikatnie połączyć z jogurtem. Posłodzić cukrem pudrem. Dodać odrobinę barwnika, by nadać masie jasny niebieski kolor.
Foremki do lodów napełnić masą. W każdym lodzie zanurzyć kilka czekoladowych serduszek, umieszczając je bardziej z przodu (np. za pomocą patyczka do szaszłyka), tak by były widoczne.
Wstawić do zamrażalnika na kilka godzin.
Przed wyjęciem, foremkę z lodami zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie, by łatwiej z niej wyszły.
Komentarze