Niebieskie lody z serduszkami

4.5 (144 ocen)

Takie domowe cuda na patyku z zatopionymi sercami z czekolady na pewno sprawią dużo radości waszym pociechom.

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:

    150 ml śmietany kremówki
    150 ml jogurtu naturalnego
    1 cukier waniliowy (10g)
    2-3 łyżki cukru pudru
    niebieski barwnik spożywczy w żelu lub płynie
    czekoladowe serduszka
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Desery

Niebieskie lody z serduszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Delikatnie połączyć z jogurtem. Posłodzić cukrem pudrem. Dodać odrobinę barwnika, by nadać masie jasny niebieski kolor.
    Foremki do lodów napełnić masą. W każdym lodzie zanurzyć kilka czekoladowych serduszek, umieszczając je bardziej z przodu (np. za pomocą patyczka do szaszłyka), tak by były widoczne.
    Wstawić do zamrażalnika na kilka godzin.
    Przed wyjęciem, foremkę z lodami zanurzyć na kilka sekund w gorącej wodzie, by łatwiej z niej wyszły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować