Niebiańskie Pianki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Deser zainspirowany nową serią galaretek Winiary.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 galaretki Blue Curacao
    2 śmietanki " Śnieżka"
    300 ml zimnego mleka
    300 g jogurtu greckiego
    200 g serka homogenizowanego
    1 cukier waniliowy
    500 ml gorącej wody
    200 g borówek
    listki czekoladowe do dekoracji

Niebiańskie pianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Galaretki rozpuścić w 500 ml wody i pozostawić do wystygnięcia.

    2. Do wysokiego naczynia wlać mleko, wsypać śmietanki " Śnieżka" i ubić na gęstą pianę.

    3. Do ubitej śmietanki dodać jogurt grecki, zmiksować. Następnie dodać serek homogenizowany, cukier waniliowy i ponownie chwilę zmiksować.

    4. Tak przygotowaną masę wstawić do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać ją do masy i dobrze wymieszać ( ręcznie bądź mikserem).

    5. Borówki umyć, osuszyć, pokroić na połówki i dodać do masy.

    6. Formę keksową wyłożyć folią spożywczą i wlać do niej masę. Całość odstawić do lodówki na około 6 godzin.

    7. Deser wybić z formy i pokroić w kostki. Udekorować listkami czekoladowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy