Niebiańskie cappuccino z masą budyniową

4.5 (167 ocen)

  • 60 min

Puszyste i delikatne

  • 60 min

Składniki:

  • BISZKOPT: 4 jajka, 3/4 szklanki cukru, 0,5 szklanki mąki przennej i ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, opakowanie cukru waniliowego, 4 lyżki kakao
    MASA BUDYNIOWA: 2 budynie śmietankowe, kostka masła
    MASA KAWOWA: 0,5 litra mleka, 4 saszetki kawy cappuccino, 2 opakowania bitej śmietany, 5 łyżek żelatyny
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Niebiańskie cappuccino z masą budyniową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: białka ubic z cukrami, dodaż żółtka, wymieszać. Dodać sypkie składniki, wymieszać. Wylać na blechę, piec 25 min w 180 stopniach.
    MASA BUDYNIOWA: budynie ugotować według przepisu. Ostudzić. Maslo utrzeć dodając budyń. Rozsmarować na ostudzonym cieście.
    MASA KAWOWA: cappuccino połączyć z gorącym mlekiem . Wymieszać z ubitą śmietaną i rozpuszczoną żelatyną. Wylac na ciasto. Mozna udekorowac starta czekoladą. SMACZNEGO...
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować