NIEBIAŃSKIE CAPPUCCINO

4.5 (194 ocen)

  • 30 min

Delikatne, czekoladowe, puszyste ciasto, pokryte kawową pianką posypane czekoladowymi wiórkami. Rozpływa się w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • BISZKOPT:
    4 jaja,
    3/4 szklanki cukru,
    1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia gellwe,
    cukier waniliowy gellwe,
    4 łyżki kakao gellwe.

    MASA BUDYNIOWA:
    2 budynie śmietankowe gellwe,
    1 kostka masła,

    MASA KAWOWA:
    2 szklanki mleka,
    4 saszetki cappuccino,
    2 śnieżki gellwe,
    5 łyżeczek żelatyny,
    1 czekolada deserowa.
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery

Niebiańskie cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • niebiańskie cappuccino 1. Białka oddzielić od żółtek. Ż białek ubić pianę, w trakcie ubijania dodawać cukier. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, cukier i kakao. Wymieszać. Piec ok. 50 min w średnio nagrzanym piekarniku.

    Budynie ugotować w 1/2 l mleka. Przestudzić. Dodać kostkę masła, miksować na puszystą masę. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt..

    Mleko zagotować, rozpuścić w nim kawę, wystudzić. Zmiksować śnieżki. Dodać rozpuszczoną żelatynę. Masę kawową wylać na masę budyniową. Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią ciasto.

Porady

Śmietankę kawową można przyrządzić w inny sposób. Ubijamy 1/2 l śmietany, dodajemy zaparzone cappuccino (4 saszetki+ 3 łyżki cukru) i dodajemy rozpuszczoną żelatynę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować