Niebiański AJERKONIACZEK

0 (0 ocen)

Maleńki łyczek to : SPACER PO CHMURACH , następny maleńki to : zaskoczenie , zainteresowanie , totalna radość ... po prostu : bajecznie kremowy i podstępnie mocny .

Składniki:

  • 8 żółtek
    1,5 szklanki cukru pudru
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka mleka
    1 szklanka słodkiej 12 % śmietanki
    1 szklanka spirytusu

Niebiański ajerkoniaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka i cukier puder długo ubijać , aż powstanie gęsta masa . 1 szklankę mleka zagotować z cukrem waniliowym , wystudzić .
    Do masy jajecznej powoli wlewać wystudzone mleko i śmietankę , ciągle miksować na wolnych obrotach .
    Na końcu wlać spirytus , przelać do butelek .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy